Kokosknyten med dajm

Serverar: 20 portioner

Jag har inte provat dem själv men tycker det låter spännande.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2½ dl rumsvarm mjölk
  • 2 msk socker
  • ½ t sk salt
  • 200 g rumsvarmt smör eller margarin
  • ca 8dl mjöl
  • Fyllning
  • 1 dubbeldaim
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 ägg (till pensling)
  • Glasyr
  • 3/4 dl florsocker
  • Finrivet citronskal av 1 citron
  • Några droppar citronsaft
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt mjölken. Rör tills jästen är upplöst.
    2. Tillsätt sockrt och saltet. Klicka ner matfettet, tillsätt mjölet och arbeta till en slät deg.
    3. . Stjälp upp degen och kavla ut den till en rektangulär form ca 40 x 32cm. Sporra upp i fyrkantiga bitar.
    4. Fyllningen blandas ihop
    5. LÄgg en klick fyllning på varje fyrkant. Vik upp hörnen mot mitten på bullarna och tryck till. Lägg i bakformar.
    6. Sätt ugnen på 250 grader, låt bullarna jäsa till knappt dubbel storlek ca 30min.
    7. Penska med ägg grädda ca 7-8min.
    8. Blanda florsocker, finrivet citronskal och citronsaft till glasyr och glasera de kalla bullarna

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1
    5
    30 min
    7-8
    1
    5
    1 d 15 min
    6-8
    2
    2.8
    10-15
    6

    Kommentarer (2)

    PinkLadie 22 juli 2008

    Dessa var inte så smaskiga som det låter, tyvärr! Glasyren skär sej i smak mot fyllningen, så ta ngt annat än citron är mitt förslag.

    ramona78 28 maj 2010

    Jag har bakat några gånger av dessa, och tyckte de var jättegoda, så också de andra som ätit dem :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben