Kokoskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

God enkel vardagsmat som alla gillar.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 kg blandade grönsaker (fryst wokmix eller en blandning av paprika, morot, palsternacka, purjolök, brytbönor)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1/2 burk creme fraisché
  • 3 msk kycklingfond
  • 3 msk kokosflingor
  • 1-2 msk torkad ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. redning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Dela kycklingfilén i bitar och lägg i en oljad ungssäker form och ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter.
    3. Hacka under tiden vitlöken och skär upp grönsakerna (om man väjer färska)
    4. Lägg i grönsakerna och vitlöken tillsammans med kycklingfilén i formen.
    5. Bland kokosmjölk, creme fraische, kycklingfond, ingefära, salt och peppar i en skål.
    6. Häll i blandningen över grönsakerna och kycklingen.
    7. Strö till sist över kokosflingorna.
    8. Grädda ca 30 minuter på 225 grader.
    9. Servera med ris.
    10. Skulle såsen bli för blaskig/lös? Häll över vätskan från formen med hjälp av en sil till en gryta. Red med ljus redning och låt koka upp, smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben