Funkar även med fisk
OBS!!! Klia dig inte i ögonen efter du har delat chilifrukten. Tvätta dig med diskmedel så får du bort det mesta av chilifrukten. Det som bränner i chilifrukten är fettlösligt så det försvinner när du tvättar dig, men jag skulle ändå inte klia mig i ögonen.
Ingredienser
4 st kycklingfilér eller motsvarande mängd kycklingkött
1 st gul lök
1 tsk sambal oelek
1 st röd paprika
1 st röd chilifrukt
2 cm ingefära
1 tsk citronsaft
1 st grönsaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk
1 st röd chilifrukt
Lite smör
Salt
Peppar efter smak
Instruktioner
- Skär kycklingen i mindre bitar.
- Skala och finhacka löken. Kärna ur och strimla paprikan och pepparfrukten.
- Skala och finhacka ingefäran
- Fräs kycklingen i lite smör så att den tar lite färg i ca 4 min och tillsätt löken, paprikan och chilifrukten och låt den fräsa med i några minuter.
- Tillsätt ingefäran, citronsaft, sambal oleken och smulad grönsaksbuljong. Häll på kokosmjölken och koka upp.
- Låt allt sjuda på svag värme under lock i 5-7 minuter tills kycklingen är klar. Smaksätt med salt.
- Servera med kokt ris och ev. en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)