Kokoskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Funkar även med fisk OBS!!! Klia dig inte i ögonen efter du har delat chilifrukten. Tvätta dig med diskmedel så får du bort det mesta av chilifrukten. Det som bränner i chilifrukten är fettlösligt så det försvinner när du tvättar dig, men jag skulle ändå inte klia mig i ögonen.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfilér eller motsvarande mängd kycklingkött
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 st röd paprika
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 cm ingefära
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 st röd chilifrukt
  • Lite smör
  • Salt
  • Peppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i mindre bitar.
    2. Skala och finhacka löken. Kärna ur och strimla paprikan och pepparfrukten.
    3. Skala och finhacka ingefäran
    4. Fräs kycklingen i lite smör så att den tar lite färg i ca 4 min och tillsätt löken, paprikan och chilifrukten och låt den fräsa med i några minuter.
    5. Tillsätt ingefäran, citronsaft, sambal oleken och smulad grönsaksbuljong. Häll på kokosmjölken och koka upp.
    6. Låt allt sjuda på svag värme under lock i 5-7 minuter tills kycklingen är klar. Smaksätt med salt.
    7. Servera med kokt ris och ev. en sallad.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben