Kokoskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Denna kycklingrätt som serveras med ris blev genast barnens favoriträtt hemma.

Ingredienser

  • 1 stor kyckling, ca 1.3 kg
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilipeppar
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk matolja
  • ½ tsk mald ingefära eller en bit färsk riven ingefära
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    Dela kycklingen i portionsbitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Dela chilin på längden, skrapa ur kärnorna och skär chilin i tunna strimlor. Fräs lök, vitlök, chili, ingefära, curry, salt och socker i oljan någon minut. Lägg i kycklingen och bryn den i blandningen. Tillsätt citronskal, tomatpuré och kokosmjölk. Efterstek under lock i 25-30 minuter, Rör ner persilja. Servera med ris.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben