Kokoskyckling med ananas och basilika.

Serverar: 4 portioner

Det fins flera sorters basilika. Thaibasilika passar bäst i den här grytan men grekisk basilika fungerar också bra,

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer (500 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl ananas skuren i bitar, färsk eller på burk
  • 150 g haricots verts eller sockerärter
  • 1½ msk grön currypasta
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 dl thaibasilikablad
  • 200 g nudlar
  • Instruktioner

    1. Skiva kycklingfiléerna och stek på hög värme i oljan ca 1 minut. Tillsätt ananasbitarna och fräs under omrörning ca 3 min. Blanda i haricots verts eller sockerärter och fräs ca 1 minut.
    2. Rör ner currypasta. Häll i kokosmjölk och sjud under omrörning ca 3 min. Ta pannan från värmen och blanda i basilikan.
    3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Servera kycklingen till.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben