Kokosmazariner

Tid: 1 timme 45 minuter

Mazariner hör till de festligare kaffekakorna. Dessa är gudomligt goda!

Ingredienser

  • Mördegsbotten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl socker
  • 1 äggula
  • 100 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 dl riven kokos
  • Ca 1 1/2 dl hallonsylt
  • Glasyr
  • "Syltspad" från hallonsylten
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till bottnarna i matberedare eller bunke för hand. Låt degen vila i plastfolie i kylskåpet ca 1 timme.
    2. Rör samman matfett och socker till fyllningen. Tillsätt ägg och kokosflingor. Låt hallonsylten rinna av något i en sil och spara det "syltspad" som bildas.
    3. Kavla ut degen 2-3 mm tjock och ta med mått ut runda kakor, ca 8 cm i diameter. Klä små runda aluminiumfolieformar med degen.
    4. Lägg 1/2 tsk avrunnen hallonsylt i varje form och fyll dem sedan till 2/3 med kokossmeten. Ställ formarna på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 15 minuter.
    5. Låt mazarinerna kallna. Bred sedan över litet "syltspad" och glasera slutligen med florsocker utrört i litet kallt vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matmammansfavoriter 7 februari 2011

    mmm, det låter som en vinnare!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben