Kokosmazarinpaj med bär

Kombinationen av kokos och mandelmassa borgar för en riktigt saftig och söt favorit.

Ingredienser

  • 125 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1-2 msk mjölk
  • 1 msk socker
  • Kokosmazarin
  • 250 g mandelmassa
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • 3/4 dl socker
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ liter blandade bär
  • 2 msk socker
  • 1 msk maizena
  • Garnering
  • Kokos
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Skär smöret i kuber och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt degen vila i frysen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet mitt i ugnen direkt från frysen ca 10 minuter Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
    2. Riv mandelmassan grovt och blanda med kokos, socker och smör. Vispa i ett ägg i taget och rör i mjölet. Häll smeten i pajskalet. Blanda bären med socker och maizena och fördela dem över smeten.
    3. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt svalna. Garnera med kokos och färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben