Den friska limesmaken blir en härlig brytning till kokossmaken.
Ingredienser
4 äggulor
3 dl flosocker
2 dl vispgrädde
2 dl kokosmjölk den krämiga
1 dl kokosflingor
2 lime
3/4 dl strösocker
Instruktioner
Pressa ut saften från limen i en kastrull och tillsätt strösocker. Låt såsen sjuda ett par minuter och låt sedan svalna.
Rosta kokosflingorna gyllenbruna. Vispa grädden hårt. Vispa upp äggulor och florsocker poröst. Vänd ner grädden i äggsmeten.
Häll försiktigt ner kokosmjölken och rör runt ordentligt. Rör ner kokosflingorna. Häll upp glassen i en skål eller i tömda kokosnötter och ställ in i frysen.
Rör lite då och då i glassen. När den börjar bli lite frusen, häll ner limesås i glassen, men rör inte runt.
Ställ in i frysen och låt frysa klart. Ta ut 15 minuter innan servering. Glassen är godast när den fått tina något.