Kokosnötsglass med limesås

Serverar: 4 portioner

Den friska limesmaken blir en härlig brytning till kokossmaken.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 3 dl flosocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl kokosmjölk den krämiga
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 lime
  • 3/4 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Pressa ut saften från limen i en kastrull och tillsätt strösocker. Låt såsen sjuda ett par minuter och låt sedan svalna.
    2. Rosta kokosflingorna gyllenbruna. Vispa grädden hårt. Vispa upp äggulor och florsocker poröst. Vänd ner grädden i äggsmeten.
    3. Häll försiktigt ner kokosmjölken och rör runt ordentligt. Rör ner kokosflingorna. Häll upp glassen i en skål eller i tömda kokosnötter och ställ in i frysen.
    4. Rör lite då och då i glassen. När den börjar bli lite frusen, häll ner limesås i glassen, men rör inte runt.
    5. Ställ in i frysen och låt frysa klart. Ta ut 15 minuter innan servering. Glassen är godast när den fått tina något.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben