Kokosrutor med apelsin och passionsfrukt

Serverar: 30 portioner

Ska absolut baka dessa rutor på jobb vid nästa sammankomst!!! Blir säkert en succé bland de gamla tanterna!

Ingredienser

  • Botten
  • 325 g mandelmassa
  • 150 g mjukt smör
  • 1½ stor apelsin
  • 2 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 150 g mjukt smör
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk crème fraiche
  • Knappt 1½ dl kokosflingor
  • 5-6 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakpapper.
    2. Riv mandelmassan grovt och mixa den med smöret i en matberedare. Mixa i ett ägg i taget och sedan rivet skal och saft från apelsinen. Blanda sist i mjölet.
    3. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt svalna helt.
    4. Vispa smör, florsocker och crème fraiche ca 5 min med elvisp till en jämn glasyr. Bre över kakan och strö över kokosflingorna. Skär kakan i ca 30 rutor.
    5. Gröp ur passionsfrukterna och ringla över rutorna vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    katamail 12 november 2012

    Mixa i ett ägg i taget? under "ingredienser" på din recept finns inga ägg..va ska jag göra?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben