Kokossmulpaj med mango och päron

Serverar: 8 portioner

En läcker paj som min lillebror bjöd på när han fyllde år.

Ingredienser

  • Smulpaj
  • 125 g kallt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl kokos
  • Fyllning
  • 2 päron
  • 2 mango
  • 1 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Skär smöret i tärningar och blanda allt till en grynig massa. Lägg hälften i en pajform (24 cm) och grädda i 6-7 minuter. Ta ut och höj värmen till 225 grader. Skala frukten och ta bort kärnorna. Skär i klyftor och lägg i formen och strö över 1 msk socker. Smula över resten av pajdegen. Grädda i ytterligare 20-25 minuter längst ner i ugnen.
    2. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    guardianlinda 19 mars 2008

    Hej! Tänkte höra ifall du tror att jag kan byta mangon mot ngt annat? Isåfall har du ngt bra tips?/Kram Linda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben