Kokossnitt

Skurna kakor som går snabbt och lätt att baka. Jag själv älskar kokos.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 150 g kallt smör
  • 1 litet ägg
  • Kokostosca
  • 1 msk smör
  • ½ dl strösocker
  • 1½ dl kokosflingor
  • ½ msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • Garnering
  • 2-3 msk jordgubbssylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Mördeg: Blanda mjöl, socker och bakpulver för hand eller i matberedare. Tillsätt smör och ägg, arbeta snabbt ihop till en deg. Rulla ut till tre längder. Lägg dem på en plåt med bakpapper och platta till dem lite.
    3. Kokostosca: Smält smöret i en kastrull och blanda i resten av ingredienserna. Låt sjuda upp på svag värme under omröring. Ta av kastrullen från värmen.
    4. Lägg glasyren i en sträng på mitten av varje längd. ringla eller klicka sylten ovanpå. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Skär i sneda bitar medan längderna är varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben