Mustiga havre- och kokossnittar

Så enkla att göra och väldigt goda att äta. Vanilj, kokos och havre tillsammans ger småsega snittar med mersmak!

Ingredienser

  • 150 gram smör
  • 1,5 dl mörkt muscavadosocker
  • 1 msk sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl riven kokos
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Rör smör poröst med socker, vaniljsocker och sirap. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg. Skulle degen kännas torr och lite smulig så skvätt i lite grädde eller vatten.
    2. Dela degen i 4 bitar, som rullas ut till plåtlånga längder. Lägg längderna på plåta klädda med bakpapper.
    3. Platta till litegrann och grädda i 175 grader i ca 10 minuter, till gyllene färg.
    4. Låt svalna lite och skär i sneda bitar. Mycket goda till glass!

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben