Kokossnitt

Jättegoda kakaor!

Ingredienser

  • Mördeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 6 dl riven kokos
  • 50 g smält smör
  • Ca 1 dl fast hallon- eller jordgubbssylt
  • Instruktioner

    1. Smula snabbt samman mjöl, smör och socker. Bind ihop till en deg med äggulan. Kavla ut degen till en kaka, 25x25 centimeter. Förgrädda bottnen mitt i ugnen i 175 grader 10 minuter. Bred därefter ut sylt på bottnen.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner kokos och matfett. Bred ut smeten på mördegsbottnen och grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader 12-15 minuter. Kakan ska få gyllene färg och se torr ut. Skär den i kvadratiska bitar och låt kallna på galler.
    3. Garnera med en syltklick när snittarna serveras. Kakorna kan frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben