Kokostoppar med julsmak

Serverar: 4 portioner

Mums

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 180 g florsocker
  • 250 g kokosflingor
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 krm mald kanel
  • 1 tsk mald kardemumma
  • Rivet skal från 1 apelsin
  • 50 g mörk choklad
  • Dekoration
  • Kokosflarn
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 150 grader. Riv apelsinskal. Blanda alla ingredienser utom choklad i en bunke.
    2. Vispa smeten poröst.
    3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. klicka ut smeten med en matsked.
    4. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
    5. Smält chokladen försiktigt, helst i vattenbad. låt den gärna kallna lite.
    6. Doppa kokostopparna i varm choklad eller lägg på en halvstelnad choklad.
    7. Garnera med kokosflarn.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 8 december 2008

    Jättegoda och ett roligt alternativ till julbaket. det blir ca 40 toppar så de räcker ett tag(:-

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben