Kokostoppar med lakrits

Serverar: 30 portioner

Klassiska kokostoppar med en touch av lakrits.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 tsk lakritspulver
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 200 g kokosflingor
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Blanda i lakrits och 1 dl av sockret och låt det svalna. Tillsätt resten av sockret, ägg och kokosflingor. Låt stå och svälla i 10 minuter.
    3. Klicka ut toppar på ett bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 minuter. Låt kallna på galler.
    4. Hacka chokladen och smält den i en skål över hett vattenbad eller 2 minuter i mikron.
    5. Doppa botten på kakorna i chokladen och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben