Kokt hel torsk med grönt

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 4 timmar

Smarrigt värre o väldigt omtyckt rätt som jag gärna bjuder på när det kommer nån på middag

Ingredienser

  • 1 1/2 kg torsk (eller annan hel fisk)
  • 11/2-2 tsk salt
  • 1 stor purjolök
  • 2 morötter
  • 1 dl fisk buljong
  • 1 persiljekvist
  • Instruktioner

    Skölj torsken. Gnid in den med salt, även inuti. skölj purjon och skär den i ringar. Skala morötterna och skär eller hyvla dem på rivjärn i lövtunna skivor. Fördela grönsa­kerna i botten på en genomfuktad lergryta och häll på buljongen. Placera torsken och persiljekvisten ovanpå. Lägg lock på grytan och ställ in den i ugnen. Sätt den på 200 grader och låt gry­tan stå i 1 1/4 tim. Bjud kokt potatis, riven pepparrot och smält smör till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben