Kokt höns

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 kokhöns
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri
  • 2 oskalade vitlöksklyftor
  • 1 purjo
  • 1 persiljekvist
  • 1 dragonkvist
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 kryddnejlika
  • 1 timjanskvist
  • 1/2 lagerblad
  • Instruktioner

    Lägg hönan i en rymlig kastrull, täck med kallt vatten och koka upp. Slå av vattnet och skölj kastrull och höna. Koka upp i nytt vatten, skumma väl och tillsätt grönsakerna ansade och skurna i bitar samt kryddorna. Koka sakta på låg värme tills benen lossnar lätt, efter ungefär 1-2 timmars koktid.Tag upp hönan och tranchera i portionsbitar. Avsluta buljongen som soppa eller sås och servera till det skurna köttet.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben