Kokt kyckling med currysås

Serverar: 4 portioner

En jätte god middagsrätt som är både billig och enkel.

Ingredienser

  • 1 st hel kyckling
  • 2 liter vatten
  • 1 st gul lök
  • 1 st Morot
  • 1 näve vitpepparkorn
  • 1 näve svartpepparkorn
  • 0,5 näve salt
  • 3 st lagerblad
  • Currysås
  • 2 msk margarin
  • 3 msk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl buljong från kycklingen
  • 2 dl grädde eller mjölk
  • 1 nypa salt
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingen i en kastrull. Fyll med vatten så att det täcker hela kycklingen. Lägg i gul lök, morot samt kryddorna i vattnet med kycklingen. 2. Låt koka upp under lock. Vrid ner värmen och låt koka långsamt i ca en timme under lock. 3. När kycklingen är helt genomkokt, tag ut kycklingen. Smält margarin i en kastrull och häll i curryn. Rör om ordentligt. 4. Häll i mjölet och rör om så att mjölet fördelar sig. Häll sedan i buljongen och grädden eller mjölken. Smaka av med salt och ev mer curry. 5. Skär kycklingen i bitar. Servera kyckling och currysås med ris och en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben