Kokt torsk med äggsås

Serverar: 4 portioner

Klassisk husmanskost. Går naturligtvis bra med hoki eller annan fisk också. Servera med potatis och små gröna ärter.

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • ½ tsk salt
  • 5 dl fiskbuljong
  • Sås
  • 1 st ägg
  • 1½ msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sås: Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan.
    2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
    3. Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.
    4. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
    5. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gunsan41 13 februari 2008

    varför har du fiskbuljong till?? den får du ju när du kokar fisken? jag har kryddpeppar i fiskvattnet? och så späder jag såsen med fisk vattnet "buljongen"

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben