Klassisk husmanskost. Går naturligtvis bra med hoki eller annan fisk också.
Servera med potatis och små gröna ärter.
Ingredienser
600 g torskfilé
½ tsk salt
5 dl fiskbuljong
Sås
1 st ägg
1½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
½ krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
Instruktioner
Sås: Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan.
Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.
Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.
varför har du fiskbuljong till?? den får du ju när du kokar fisken? jag har kryddpeppar i fiskvattnet? och så späder jag såsen med fisk vattnet "buljongen"
varför har du fiskbuljong till?? den får du ju när du kokar fisken? jag har kryddpeppar i fiskvattnet? och så späder jag såsen med fisk vattnet "buljongen"