Kokt torsk med äggsås

Serverar: 4 portioner

Snabblagad fiskrätt som passar lika bra till vardags som till söndagsmiddagen.

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 5 dl fiskbuljong
  • Sås
  • 1 st ägg
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sås: Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan. 2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan. 3. Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter. 4. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm. 5. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    JennyV 2 augusti 2008

    Detta är ju husmanskost på topplistan! Behöver ju inte använda torsk, går ju lika bra med annan vit fisk! Äggsås är ju oslagbart till detta!!

    popik 11 augusti 2008

    En riktigt gammal klassiker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben