Ett kanongott recept som jag fick tag på från TV4's hemsida
Ingredienser
700 g pinfärsk torskrygg
1 knippa dill
1 ½ tsk salt
100 g smör
225 g skalade räkor
4 hårdkokta ägg
Till servering
4 port kokt potatis
Instruktioner
Plocka av dillvipporna och hacka dem. Ta vara på stjälkarna. Skär torsken i 4 portionsbitar. Skala räkorna och dela dem. Skala äggen och tärna dem.
Lägg torskbitarna trångt i en stor kastrull. Häll på salt och vatten så att det täcker och lägg i dillstjälkarna. Lägg på ett lock och koka upp. Sänk värmen och låt fisken sjuda försiktigt i 4- 8 minuter, beroende på tjocklek. Innertemperaturen ska vara 60° på det tjockaste stället.
Smält smöret i en annan kastrull. Tillsätt räkor, ägg och dill. Låt alltsammans bli genomvarmt. Det tar ca 1 minut. Rör om försiktigt. Ta upp fisken med hålslev och fördela på varma tallrikar. Skeda över räkblandningen och servera genast med kokt potatis.
Jättegott, men nästa gång tar jag lite saltigare räkor. Att det är lättlagat gör det inte sämre.