Kokt torskrygg med räkor och dill

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ett kanongott recept som jag fick tag på från TV4's hemsida

Ingredienser

  • 700 g pinfärsk torskrygg
  • 1 knippa dill
  • 1 ½ tsk salt
  • 100 g smör
  • 225 g skalade räkor
  • 4 hårdkokta ägg
  • Till servering
  • 4 port kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Plocka av dillvipporna och hacka dem. Ta vara på stjälkarna. Skär torsken i 4 portionsbitar. Skala räkorna och dela dem. Skala äggen och tärna dem.
    2. Lägg torskbitarna trångt i en stor kastrull. Häll på salt och vatten så att det täcker och lägg i dillstjälkarna. Lägg på ett lock och koka upp. Sänk värmen och låt fisken sjuda försiktigt i 4- 8 minuter, beroende på tjocklek. Innertemperaturen ska vara 60° på det tjockaste stället.
    3. Smält smöret i en annan kastrull. Tillsätt räkor, ägg och dill. Låt alltsammans bli genomvarmt. Det tar ca 1 minut. Rör om försiktigt. Ta upp fisken med hålslev och fördela på varma tallrikar. Skeda över räkblandningen och servera genast med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 10 januari 2014

    Jättegott, men nästa gång tar jag lite saltigare räkor. Att det är lättlagat gör det inte sämre.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben