Kolafyllda veteknyten

Ännu en go bulle.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 125 g smör
  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • Fyllning
  • 1 dl hemgjord eller färdigköpt kolasås
  • 1 dl grovt hackade hasselnötter
  • Pensling
  • Uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250 grader
    2. Mät upp mjöl (spara 1/2 dl till utbakning), socker och salt i en matberedare. Tillsätt smöret, kör på högsta hastighet en kort stund till. Smula jästen i en skål, tillsätt mjölken (kall), rör tills jästen löst sig.
    3. Häll jästblandningen i matberedaren, kör tills degen är smidig. Ta upp degen på mjölat bakbord, arbeta den en kort stund. Kavla ut degen till en rektangel, 30×36 cm. Skär degen i 6×6 cm stora rutor.
    4. Fyllningen: Lägg en klick kolasås på varje degbit och strö över hackade nötter. Vik hörnen så att de möts, nyp ihop knytet. Lägg bullarna i pappersformar på plåtar. Låt knyterna jäsa under bakduk ca 1 1/2 timme, de ska jäsa till dubbel storlek.
    5. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben