Kolagrottor med kokos

Serverar: 40-55 portioner

Liten godiskaka med hemgjord kolakräm. Välj själv om du vill baka den i småbrödsformar - ta dubbla lager - eller folieformar

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 1 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 3 dl kokosflingor + lite till garnering
  • Kolakräm
  • 150 g smör
  • 2 msk kakao
  • 6 msk vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med bakpulver. Tillsätt kokos och smält smör i äggvispet, blanda. Rör ner mjölblandningen i smeten.
    2. Klicka ut smeten i 50 små formar. Formarna ska fyllas till ungefär hälften. Grädda tills kakorna fått lite färg ca 10 minuter, mitt i ugn i 175 grader
    3. Kolakräm: Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt sjuda på svag värme tills det tjocknar, ca 5 minuter.
    4. Fördela krämen på de avsvalnade kakorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben