Kolakaka med arrak

Serverar: 4-6 portioner

Gott

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa
  • 1-2 msk arrakspunsch (kan uteslutas)
  • 3 ägg
  • Kräm
  • 1 1/2 dl mellangrädde (el 1dl vispgrädde & 1/2dl mjölk)
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl sirap
  • Instruktioner

    Klä botten av en bakform med löstagbar kant med bakplåtspapper och smörj kanterna. Riv mandelmassan fint och skvätt över punschen. Tillsätt ett ägg i sänder och rör om noga. Häll smeten i formen och grädda 30 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna. Gör kolakrämen under tiden. Blanda grädde, socker och sirap i en vidd, tjockbottnad kastrull. Koka kraftigt tills krämen tjocknar. Koka inte för länge, men så pass att det blir "gator" genom krämen när du drar sleven längst kastrullens botten. Låt svalna något och bred sedan över kakan. Förvara gärna kakan kallt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben