Kolakaka med rostade valnötter

En oemotståndlig godiskaka. Byt valnötterna till andra nötter om du inte gillar valnötter.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakaopulver
  • ½ dl fjällbrynt messmör
  • 100 g valnötter
  • 80 g Svenskt smör, osaltat
  • Instruktioner

    1. Lägg valnötterna i en ugnssäker form och rosta i ugn, 180 grader i 5–10 minuter.
    2. Blanda samman grädde, farinsocker, sirap, vaniljsocker och kakao i en kastrull. Låt koka ca 20 minuter och rör emellanåt. Gör ett kulprov genom att doppa lite smet i vatten – när kolan kan formas till en kula så har den kokat färdigt.
    3. Tillsätt messmöret, valnötterna och smöret i kolan, rör försiktigt tills allt är väl blandat.
    4. Klä en form med bakplåtspapper och häll upp kolan och låt stelna. Dela eller bryt kolakakan i lagom stora bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben