Kolakakor

Serverar: 50 portioner

Prova Cane syrup i knapriga kakor till fikat , i kolatårtan på födelsedagen eller att spritsa som sås över efterrätten.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl Råsocker flor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ msk Cane syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och arbeta samman till en deg.
    2. Dela degen i 4 bitar och rulla bitarna till långa stänger. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 5 minuter.
    3. Skär längderna i bitar direkt. Förvara kakorna torrt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben