Kolakakor med mandel
Serverar:
38 portioner
En lite nyttigare variant på kolakakor.
Ingredienser
100 g margarin, 60 % fett
1 dl strösocker
2½ dl söt kondenserad mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl krossat bovete
1 dl krossad mandel
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Klä 1-2 bakplåtar med bakplåtspapper.
Vispa ihop margarin och strösocker med elvisp till en ljus och luftig smet. Vispa ner den kondenserade mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver,krossat bovete och krossad mandel i en skål. Vispa ner mjölkblandningen med de torra ingredienserna till en slät och mjuk deg.
Klicka upp matskedsstora klickar av degen på de bakpappersklädda plåtarna. Tryck försiktigt ut degklickarna till kakor, ca 1,5 cm höga.
Grädda 10-15 minuter tills kakorna har höjt sig och blivit lätt gyllene. Ta ut ur ugnen, lägg över dem på ett galler och låt svalna helt.
Liknande recept
Brända mandlar med marsipan
30
1
Glöggryta med mandel
5
1 h 30 min
4
2
Krispiga kolakakor
4.6
8
Fiberbröd med mandel
3
2
Kalasrutor med choklad och mandel
4
2
Chokladtårta med rostad mandel
4
10
Havregrynsgröt med banan och mandel
2
10 min
1
3
Kolakakor med havre
4
1
Höstkaka med päron och rostad mandel
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!