Kolakakor med mandel

Serverar: 38 portioner

En lite nyttigare variant på kolakakor.

Ingredienser

  • 100 g margarin, 60 % fett
  • 1 dl strösocker
  • 2½ dl söt kondenserad mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl krossat bovete
  • 1 dl krossad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä 1-2 bakplåtar med bakplåtspapper.
    2. Vispa ihop margarin och strösocker med elvisp till en ljus och luftig smet. Vispa ner den kondenserade mjölken.
    3. Blanda mjöl, bakpulver,krossat bovete och krossad mandel i en skål. Vispa ner mjölkblandningen med de torra ingredienserna till en slät och mjuk deg.
    4. Klicka upp matskedsstora klickar av degen på de bakpappersklädda plåtarna. Tryck försiktigt ut degklickarna till kakor, ca 1,5 cm höga.
    5. Grädda 10-15 minuter tills kakorna har höjt sig och blivit lätt gyllene. Ta ut ur ugnen, lägg över dem på ett galler och låt svalna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben