Kolamuffins med hallon

Serverar: 12 portioner

Riktigt smarriga muffins!

Ingredienser

  • Muffinssmet
  • 125 g smör el. margarin
  • 1 dl kolasås på tub
  • 2 ägg
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl mjölk
  • 115 g djupfrysta hallon
  • Garnering
  • Kolasås på tub
  • Tillbehör
  • Muffinsbleck
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Vispa matfett och kolasås pösigt.
    2. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning i kolasmeten. Blanda mjöl och bakpulver.
    3. Rör ner mjölblandningen omväxlande med mjölken i kolasmeten. Vänd i de djupfrysta hallonen i smeten.
    4. Smörj muffinspannan lätt. Fördela smeten i pannans fördjupningar. Fyll hålen till 3/4 med smet.
    5. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 15 min.
    6. Låt bakverken svalna något i pannan. Lossa bakverken försiktigt. Låt dem kallna på galler. Ringla kolasås över bakverken.
    7. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben