Kolapaj med maräng

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jättegott, sött och mumsigt. En riktig kaloribomb för dem som söker det.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3/4 tsk salt
  • 150 g smör
  • 4 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 dl farinsocker
  • 5 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 äggulor lättvispade
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till pajdegen och arbeta till en smidig deg . Låt den vila i kylskåp ca 30 minuter. Kavla ut degen tunt och klä en pajform med den. Nagga botten och förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter.
    2. Blanda de torra ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Tillsätt sedan mjölken. Värm under omrörning och vispa ner smöret och ägglorna. Låt småsjuda under ständig omrörning tills fyllningen har tjocknat. Låt svalna lite och häll den sedan i pajskalet.
    3. Vispa äggvitorna riktigt styva med vaniljsockret. Toppa pajen med marängen och grädda i 200 grader i 10 minuter eller tills marängen fått fin färg. Låt svalna.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (1)

    IvarBurstedt 14 maj 2015

    Är du säker på att det ska vara så mycket salt i degen? För den var väldigt salt. Och man kanske ska ta lite mindre farinsocker i fyllningen :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben