Kolapaj med nötter

Serverar: 10 portioner

...servera med vaniljglass eller vispad grädde...

Ingredienser

  • Deg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk Dansukker Farinsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 msk olja
  • 1 äggula
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 ½ dl Dansukker Ljust Muscovadoråsocker
  • 1 ½ dl Dansukker Cane Syrup
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 tsk kakaopulver
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • 75 g smör eller margarin
  • 200 g nötter, gärna olika sorter
  • Garnering
  • Vispad grädde
  • Dansukker Flor med chokladsmak
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman ingredienserna till degen, gärna i matberedare.
    2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, cirka 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
    3. Grädda mitt i ugnen i 250° i 10 minuter. Låt skalet svalna i formen.
    4. Blanda alla ingredienser till fyllningen utom matfett och nötter i en kastrull och sjud tills det tjocknat, cirka 10 minuter. Rör om då och då.
    5. Ta kastrullen bort från värmen och rör i matfettet. Tillsätt nötterna.
    6. Häll upp fyllningen i skalet.
    7. Ställ i kylen i 3 timmar för att stelna. Ta bort kanten på formen och garnera pajen med vispad grädde. Dofta över lite chokladflorsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    hungrigasofia 8 november 2011

    Mycket god och lättbakad paj!

    MrsC 8 november 2011

    :-D Härligt!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben