Kolarutor i långpanna

Serverar: 20 portioner

Fantastisk saftig chokladbotten med en läcker,krämig kolatopping och kokos.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1½ dl mjölk
  • 150 g smält smör
  • 4 dl vetemjöl
  • Kolaglasyr
  • 150 g smör
  • 1½ dl socker
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 3/4 dl ljus sirap
  • 1 tsk kakao
  • Garnering
  • Ca 1 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, kakao, mjölk, smält smör och sist mjölet. Vispa allt till en slät smet.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form ca 25x35 cm. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter.
    4. Smält smöret till kolaglasyren i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt det koka upp under omrörning. Sjud blandningen på svag värme i ca 20 minuter, tills den tjocknar. Rör om då och då.
    5. Bred ut smeten över kakan och strö över kokos. Låt kolan stelna lite innan du skär kakan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben