Kolasås

Prova Cane syrup i knapriga kakor till fikat , i kolatårtan på födelsedagen eller att spritsa som sås över efterrätten.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl råsocker flor (Dansukker)
  • ¾ dl Cane syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
  • 40 g osaltat smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda grädde, florsocker, sirap och (eventuell smaksättning) i en kastrull och sjud under omrörning tills blandningen fått lagom såskonsistens. Tillsätt smör och vaniljsocker och rör tills smöret smält.
    2. Förvara i kylskåp.
    3. Tips! Såsen kan smaksättas med 1 tsk kanel eller saft från en apelsin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben