Kolaskum med mandeltuile och årets bär

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar

En rätt som kräver mycket arbete, men är fantastisk god. Om man gillar kolasmak

Ingredienser

  • Kolaskum
  • 60 g strösocker
  • 320 ml grädde, 40%
  • 6 msk standardmjölk
  • 4 äggulor
  • 2 lustgaspatroner till sifonen
  • Mandeltuile
  • 250 g mandelmjöl
  • 50 g strösocker alt. 40 g strösocker, 10 g glykos
  • 25 g vetemjöl
  • 4 stora äggvitor
  • Valfria bär
  • Instruktioner

    Kolaskum Häll i sockret i en kastrull och karamellisera sockret. rör om till en jämn karamell. Häll försiktigt i grädde och mjälk. Rör om ordentligt. Sjud kolasåsen sakta i 5 minuter ta av från värmen. Häll i äggulorna i en ren kastrull och vispa lätt. Häll i kolasåsen under ständig omrörning i äggulorna. Sjud mycket försiktigt tills det börjar tjockna en aning. Sila såsen genom finmaskig sil. häll i såsen i sifonen och ladda med två patroner. Låt stå i kyl i minst två timmar. Nu kan du kreera hur du vill i småglas eller med tillbehör. Som sagt ha något friskt mot den kraftiga kolasmaken. Min personliga smak. Mandeltuile Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. tillsätt äggvitan och mixa tills allt har bakat ihop till en fin smet. Sätt ugnen på 180-190 grader. Smeta ut smeten så tunt du kan på en silikonmatta. Alternativt. Lägg ett bakplåtspapper ovanför och kavla ut smeten. Gör en form enligt eget tycke. Grädda tills tuilen är gyllenbrun. ca 7-8 minuter. Kom ihåg om ni ska böja tuilen, måste du vara otroligt snabb då den stelnar fort.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben