Kolasnittar med chokladrippel
Serverar:
50 portioner
Härliga småkakor.
Ingredienser
200 g smör
1,5 dl farinsocker
1 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Dekoration
75 g mjölkchoklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör, farinsocker och sirap poröst. Rör ihop de övriga ingredienserna. Blanda snabbt ihop till en deg.
Rulla ut fem längder, lika långa som en plåt. Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Platta ev till dem något.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 min. Låt längderna ligga kvar på plåtarna och skär dem i bitar direkt när de kommit ut ur ugnen. Låt svalna.
Dekoration: Smält chokladen och ringla den över kakorna.
Liknande recept
Juliga kolasnittar
4.3
50
1
Kolasnitt
4.5
35
1
Kolasnittar
4.3
5
Kolasnittar med pepparkakssmak
4.9
50
6
Kolasnitt med pepparkakssmak
5
27 min
25
1
Jordgubbsglass med chokladrippel
4
4
1
Chokladkakor med solrosfrön och vit chokladrippel
5
25 min
'Väldigt mycket kola'-kakor
4.3
30 min
30
1
Honungskakor/Honungssnitt
5
50
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!