Kolasnittar med chokladrippel

Serverar: 50 portioner

Härliga småkakor.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Dekoration
  • 75 g mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Rör smör, farinsocker och sirap poröst. Rör ihop de övriga ingredienserna. Blanda snabbt ihop till en deg.
    3. Rulla ut fem längder, lika långa som en plåt. Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Platta ev till dem något.
    4. Grädda mitt i ugnen i 15-20 min. Låt längderna ligga kvar på plåtarna och skär dem i bitar direkt när de kommit ut ur ugnen. Låt svalna.
    5. Dekoration: Smält chokladen och ringla den över kakorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben