Kolatårta

Serverar: 8 portioner

Mycket god tårtbotten!

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 175 g skållad och mald mandel
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl socker
  • 4 äggvitor, hårt vispade
  • Kolakräm
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • ½ dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med tårtbottnen: Blanda ihop ingredienserna till en smet.Häll smeten i en form med löstagbar botten.Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter.
    2. Gör därefter kolakrämen: Blanda ingredienserna och koka ihop till en tjock kräm. Tar ca 20 min. Krämen skall gå att hälla.
    3. Häll krämen över tårtbottnen när den svalnat.
    4. När krämen svalnat, bred över ett lager med vispgrädde (ca 1 cm).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben