Kolatårta

Serverar: 12 portioner

En tårta på mandelbotten med potatis. Med en kolaglasyr.

Ingredienser

  • Mandelbotten
  • 4 ägg
  • 150 g smör
  • 4 dl socker
  • 150 g sötmandel
  • 200 g riven kokt kall potatis
  • Glasyr
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 1 msk smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör smör och socker vitt. Tillsätt äggulorna. Skålla och mal mandeln. Rör i den tillsammans med potatis och äggvitan. Häll i en smord form. Grädda ca 45 minuter.
    3. Glasyr: Koka grädde, socker och sirap i 20 min. Tillsätt smör och vaniljsocker. Häll smeten över tårtan och garnera med mandelspån.
    4. Servera med lätt vispad grädde.
    5. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    saramariap 22 mars 2009

    supergott

    pillapillis 4 augusti 2009

    mycket god och bra blev den! Bra tt den är glutenfri när man har såna vänner!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben