En tårta på mandelbotten med potatis.
Med en kolaglasyr.
Ingredienser
Mandelbotten
4 ägg
150 g smör
4 dl socker
150 g sötmandel
200 g riven kokt kall potatis
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
1 msk smör
1 msk vaniljsocker
Mandelspån
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör smör och socker vitt.
Tillsätt äggulorna. Skålla och mal mandeln. Rör i den tillsammans med potatis och äggvitan.
Häll i en smord form.
Grädda ca 45 minuter.
Glasyr: Koka grädde, socker och sirap i 20 min.
Tillsätt smör och vaniljsocker.
Häll smeten över tårtan och garnera med mandelspån.
supergott
mycket god och bra blev den! Bra tt den är glutenfri när man har såna vänner!