Kolatårta

Prova Cane syrup i knapriga kakor till fikat , i kolatårtan på födelsedagen eller att spritsa som sås över efterrätten.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Smör, till formen
  • Ströbröd, till formen
  • Kolakräm
  • 2 dl Råsocker flor
  • 2 msk Cane syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g ljus choklad
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 50 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk Cane syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
  • Färska bär eller frukt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Botten: Smöra och bröa en form med löstagbar kant cirka 24 cm i diameter.
    3. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt socker och kakao. Rör i äggen. Blanda samman övriga ingredienser till smeten och rör ner i kastrullen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Låt svalna.
    4. Kolakrämen: Blanda alla ingredienser till krämen utom matfettet i en kastrull. Sjud tills krämen tjocknat, tar cirka 10-15 minuter. Rör i matfettet och låt svalna.
    5. Lägg kakan på ett fat och bred över krämen. Låt stelna.
    6. Garnering: Vispa grädden till fast skum. Rör i sirapen. Bred eller spritsa grädden över kakan. Förvara kallt.
    7. Servera gärna tårtan med lite färska bär eller frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    InHeaven 17 maj 2009

    ser smaskig ut

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben