Kolja i dijon och gräslök

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Den underbara färska gräslöken ger en god smak på denna rätt.

Ingredienser

  • 4 portioner basmatiris
  • 1 knipplök
  • 1 msk smör
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 tsk maizena
  • 1 ½ msk dijonsenap
  • 1 msk grönsaksbuljongpulver (alt. 1 tärning)
  • 3 krm vitpeppar
  • 600 g koljafilé
  • 250 g broccoli
  • 3 msk neutral olja
  • 1 st morot
  • ½ röd paprika
  • 1 knippe romansallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • ½ kruka gräslök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Koka ris.
    2. Finhacka knipplök. Smält smör i en liten kastrull och fräs hälften av löken på medelvärme i 2 minuter. Lägg resten av löken i en salladskål.
    3. Tillsätt vispgrädde, 1 dl vatten, maizena, dijonsenap, buljong och 2 krm vitpeppar i kastrullen. Koka upp och låt puttra på låg värme i 2 minuter.
    4. Skär koljafilé i 5 cm breda bitar och krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Lägg fisken i en ugnsform, häll över såsen och stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    5. Ansa och halvera broccoli på längden. Skär broccolihalvorna i tunna skivor och lägg i salladsskålen med löken.
    6. Ringla över 1 msk neutral olja och gnugga in oljan med händerna. Skala och hyvla morot direkt ner i salladsskålen med broccoli. Tärna röd paprika och strimla romansallad. Lägg grönsakerna och körsbärstomater i skålen med broccoli. Ringla över 2 msk neutral olja, vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
    7. Ta ut fisken ur ugnen och klipp över gräslök. Servera med riset och salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben