Kondiskakor med mockakräm

Serverar: 15 portioner

Kakor i kavlad form är mycket användbara. Lägg dem ihop med en god kräm mellan så blir de riktiga godisbitar. Här läggs nötkakor samman med mockakräm.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl hasselnötskärnor, 65 g
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Mockakräm
  • 50 g smör
  • ½ dl florsocker
  • 1-2 tsk kaffepulver
  • 1 äggula
  • Tillbehör
  • Kruskavel
  • Runda kakmått, 6 cm i diameter
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker vitt och poröst med elvisp. Hacka nötkärnorna. Blanda ner nöthacket i smeten.
    2. Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ner mjölblandningen i smeten. Arbeta samman allt till en deg.
    3. Låt degen vila i kylen cirka 15 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Kavla ut degen tunt mellan plastfolie. Ta bort det översta plastfoliet. Kavla degen med kruskavel så att den får en mönstrad yta.
    5. Ta med mått ut 30 runda kakor, ca 6 cm i diameter. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt.
    6. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem kallna på galler.
    7. Gör mockakrämen. Rör smör och florsocker poröst. Stöt kaffepulvret till ett finare pulver. Rör ner det och äggulan i smörkrämen.
    8. Bred lite mockakräm på undersidan av hälften av kakorna. Lägg de bredda kakorna ovanpå de kakor som inte har någon kräm. Ställ svalt tills de ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben