Kondiskaka med nötter

Serverar: 20 portioner

Mums

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 ½ msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 1/4 dl ljus sirap
  • ½ tsk salt
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl valnötter
  • 3/4 dl russin
  • 40g smör eller margarin
  • 20 aluminiumformar
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175°
    2. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt den vila kallt en stund. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Forma runda kulor och platta ut dem till runda kakor. Tryck ut dem i aluminiumformarna.
    3. Vispa upp äggen. Smält matfettet. Grovhacka nötterna och blanda samman dem med russinen.
    4. Blanda samman sirap, socker och salt i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning så att sockret löser sig. Häll blandningen i en tunn stråle, under vispning, i de uppvispade äggen.
    5. Tillsätt det smälta matfettet och nöt- och russinblandningen. Fördela fyllningen i de ogräddade formarna. Ställ dem på bakplåt och grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter eller tills fyllningen har "stannat".

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben