Mockakräm i glas

Serverar: 4 portioner

Älskar du som jag mocka i alla dess former, glass, kakor, dryck och kräm, då är denna krämen något för dig!

Ingredienser

  • 6 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl kaffegrädde
  • 1/2-1 dl starkt bryggt kaffe
  • Instruktioner

    1. Lägg 3 blad gelatin i kallt vatten. Blanda äggulor, strösocker, riktigt starkt bryggt kaffe och kaffegrädde i en tjockbottnad gryta och sjud till en kräm under kraftig vispning. Lägg i det urkramade gelatinet i den varma krämen och vispa ytterligare tills den börjat svalna.
    2. Häll upp mockakrämen i portionsglas och låt den stelna. Garnera med någon konfekt eller en klick vispgrädde på toppen till serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    superh 23 oktober 2009

    Denna efterrätt var inte alls vad jag tänkt mig. Den smakade väldigt lite kaffe trots att jag tagit mer kaffe än vad som stod i receptet, dessutom var konsistensen som gummi. Jag ser att det i receptet står 6 gelatinblad under ingredienser och 3 gelatinblad i texten...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben