Kondiskrans med kokos

Serverar: 1 portioner

Denna hemgjorda krans har fyllning och smak av kokos.

Ingredienser

  • 1 ½ dl grädde
  • 25 g jäst
  • Ca 6 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 50 g smält smör
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl kokosflingor
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • 4 droppar grön karamellfärg
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Värm grädden till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen i grädden. Mät upp mjöl och smör i en matberedare, kör på högsta hastighet en kort stund tills fettet finfördelats.
    2. Tillsätt sockret, ägg och jästblandningen. Arbeta samman ingredienserna till en smidig deg som får jäsa 20 minuter.
    3. Rör samman ingredienserna till fyllningen och låt den stå och svälla en kort stund. Ta upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till en rektangel, 30x50 cm. Bred fyllningen över degen och rulla samman som en rulltårta.
    4. Lägg degen i form av en krans på plåt med bakplåtspapper. Klipp kransen med sax och vik ut flikarna växelvis. Låt kransen jäsa övertäckt ca 30 minuter till dubbel storlek.
    5. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter i 225 grader, tills kransen är vackert gyllenbrun.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben