Korv bolognese

Serverar: 4 portioner

Den annars köttfärsbaserade bolognesen får ny smak här med Italiensk salsiccia.

Ingredienser

  • 500 g kvalitets korv, tex. färsk salsiccia
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri, ca 50g
  • 3 msk olivolja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • 1 msk torkad basilika
  • 2 burkar krossade tomater, á 400g
  • 2 dl torrt matlagningsvin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • 3 msk strimla persilja
  • Servering
  • Nykokt pasta
  • Instruktioner

    1. Dra av korvskinnet och skär korv, skalad lök, morot och rotselleri i små bitar. Fräs löken mjuk i oljan utan att den tar färg, ca 5 minuter. Tillsätt morot, selleri och korv och stek under omrörning ytterligare ca 3 minuter.
    2. Tillsätt smulad buljongtärning, hackade vitlöksklyftor, lagerblad, basilika, tomater och vin. Koka upp under omrörning och sjud sedan på svag värme under lock ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Garnera blognesen med strimlad persilja och servera med nykokt pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben