Korv Garlicanoff - Allt i ett

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En vitlöksdoftande variant av Korv Stroganoff. Men avgjort fylligare och smakrikare, med ”allt i ett”

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 25 g smör
  • 2 gul lök ”200 g”
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tärning mörk oxbuljong
  • 200 g tomatpuré
  • 400 g champinjoner skivade med spad från burk
  • 400 g tomater krossade från burk
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 dl vatten och spad
  • 400 g spagetti
  • Salt
  • Vitlökspeppar
  • Instruktioner

    Skär korven i stavar och finhacka den gula löken. Sila av spadet från champinjonerna och spara spadet. Bryn smöret i en ca 3-4 l gryta, och tillsätt korv, lök och champinjoner, och låt fräsa några minuter. Pressa i vitlöken och tillsätt tomatpuré, rör om. Tillsätt grädde och krossade tomater och koka upp i ett par minuter. Blanda champinjonspadet och vatten så det blir 5 dl, och häll i grytan och koka upp. Bryt spagettin i mindre bitar och rör ner i den kokande grytan. Låt koka i 10-15 minuter och rör om då och då. Smaka av med salt och vitlökpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben