Korv i kopp

Serverar: 4 portioner

Värmande buljong med julkorv, rotfrukter och annat gott.

Ingredienser

  • 200 g morötter
  • 100 g gulbetor
  • 100 g kålrot
  • 100 g brysselkål
  • 15 cm purjolök
  • 100 g rökt sidfläsk, fint tärnat
  • 2 msk smör
  • ½ dl portvin
  • 1 liter köttbuljong (1 liter vatten + 2 buljongtärningar)
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 200 g julkorv, i bitar
  • 1 äpple, tärnat
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Riven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Skala alla rotfrukter och skär i lika stora bitar, ca 2x2 cm. Ansa och dela brysselkålen. Strimla purjolöken grovt. Bryn fläsket i smöret i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt alla grönsaker utom purjolöken. Stek under omrörning i någon minut utan att de tar färg. Tillsätt purjolöken.
    2. Häll i portvinet och buljongen. Tillsätt timjan och lagerblad. Låt puttra ca 10 minuter tills rotsakerna nästan är mjuka. Tillsätt korven och äpplet. Sjud i ytterligare 5 minuter. Smaaka av soppan med salt och peppar.
    3. Servera med riven pepparrot på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben