Korv behöver inte alls vara tråkigt. Med de här tillbehören upphör korv att vara vardagsmat.
Ingredienser
4 korvar, t.ex. frukostkorv
1-2 lökar
1 äpple
2 dl drickfärdig äppeljuice eller cider
1 msk konc kycklingfond
2 msk finhackad färsk salvia
1 msk smör
Salt
Peppar
Instruktioner
Bryn korvarna i en het lättoljad stekpanna tills de fått fin färg på alla sidor.
Skala och strimla löken. Skala, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg ner i pannan med korven och låt fräsa tills löken börjat mjukna.
Häll på äppeljuice och kycklingfond. Sjud tills hälften av vätskan återstår.
Fördela korv, lök och äpple på tallrikar.
Rör ner salvia och smör i stekpannan med den återstående vätskan. Smaka av med salt och peppar. Skeda över såsen.
Servera med potatismos och en god sallad.
Sasen blev jattegod - jag anvande timjan istallet for salvia.