Korv med lök och äpple

Serverar: 4 portioner

Korv behöver inte alls vara tråkigt. Med de här tillbehören upphör korv att vara vardagsmat.

Ingredienser

  • 4 korvar, t.ex. frukostkorv
  • 1-2 lökar
  • 1 äpple
  • 2 dl drickfärdig äppeljuice eller cider
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 msk finhackad färsk salvia
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Bryn korvarna i en het lättoljad stekpanna tills de fått fin färg på alla sidor.
    2. Skala och strimla löken. Skala, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg ner i pannan med korven och låt fräsa tills löken börjat mjukna.
    3. Häll på äppeljuice och kycklingfond. Sjud tills hälften av vätskan återstår.
    4. Fördela korv, lök och äpple på tallrikar. Rör ner salvia och smör i stekpannan med den återstående vätskan. Smaka av med salt och peppar. Skeda över såsen. Servera med potatismos och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SE4 6 maj 2009

    Sasen blev jattegod - jag anvande timjan istallet for salvia.

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben