Korv med mos-gratäng

Serverar: 4 portioner

En snabb och enkel annorlunda variant av den vanliga "korv med mos".

Ingredienser

  • 400 g falukorv (går bra med viktväktarnas måltidskorv)
  • 800 g potatis
  • 1 burk krossade tomater
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 st äggulor
  • 1,5 dl mjölk
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tips! Använd dig utav pulvermos om du känner dig för lat för att göra egen :) Det går superbra!
    2. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Pressa genom en potatispress eller stöt med en potatisstöt. Klicka ner smöret, mjölken och äggulorna. Vispa slätt med en elvisp.
    3. Skär falukorven i strimlor och fräs i en klick smör. Slå över grädde och krossade tomater. Krydda med salt och peppar.
    4. Smörj en ugnsfast form och lägg i korven. Klicka över moset och gratinera i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 9 februari 2009

    Jättegott. Jag klickade moset runt om i en form, hällde korven i mitten och gratinerade med riven ost över. Det blev supergott så det kommer jag att laga fler gånger.Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben