Korv och baconlåda med potatismos

Serverar: 4 portioner

Jättegod vardagsmat.

Ingredienser

  • 500 g blandade korvar, gärna med kryddig smak
  • 100 g bacon
  • 1 gul lök
  • Smör eller rapsolja
  • 4½ dl vatten
  • 1½ msk koncentrerad oxfond
  • 1½ msk mild rödvinsvinäger
  • 1 krm timjan
  • Salt
  • peppar
  • Maizena till redning
  • Till servering
  • 1 kg mjölig potatis
  • 1½ dl mjölk
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och dela potatisarna i bitar, koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mosa potatisarna noga. Avsluta med het mjölk som vispas ner i moset. Smaka av med salt och peppar.
    2. Dela korvarna i bitar. Skär baconskivorna i 4-5 delar. Skala och skär löken i klyftor. Bryn korv, bacon och lök i lika delar smör och rapsolja.
    3. Lyft över till kastrull, tillsätt vatten, fond, vinäger och timjan. Koka upp och red av med maizena. Låt korven sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg upp en klick mos på ena sidan av djupa tallrikar eller ägglådor om det finns. Fortsätt med korv och sky på andra sidan. Garnera med salladsgrönsaker och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben