Korv och grönsaksgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Har du ingen dijonnaise hemma kan du ersätta den med en blandning av senap och majonnäs.

Ingredienser

  • 4 starka korvar, tex chorizo
  • olja till stekning
  • 3 msk dijonnaise
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 4 potatisar
  • Salt
  • Peppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk hackad basilika
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skär korven i skivor. Stek dem i lite olja tills de fått färg. Blanda med dijonnaisen, parmesanosten och crème fraichen. Skala och skär rotsakerna i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek rotsakerna tills de fått lite färg. Krydda med salt och peppar. Skala och skiva vitlöken. Vänd ner den i rotsaksfräset tillsammans med basilikan. Lägg över i en smord eldfast form. Fördela korvblandningen över grönsakerna. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben