Korv och potatiscurry

Serverar: 4 portioner

Prova en variant av pyttipanna inspirerad av Indien. Gårdagens överblivna potatis blir perfekt att använda här.

Ingredienser

  • 1 paket Lithells grillkorv 9%
  • 800 g kokta skalade potatisar, kalla i träningar, fast sort
  • 1 gul lök, stor hackad
  • 1 grön chilifrukt, hackad
  • 2 tsk senapsfrö, gula
  • 3 msk matolja
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk koriander, malen
  • 1 dl vatten, ca
  • Salt, till avsmakning
  • Socker, till avsmakning
  • Citronsaft, till avsmakning
  • Sås
  • 1 citron
  • 1 dl crème fraiche, lätt
  • Instruktioner

    1. Tärna potatisen och skär korven i två cm stora bitar.
    2. Dela chilin på längden och skrapa bort kärnorna. Finhacka chili och lök.
    3. Fräs potatis, korv, lök, chili och senapsfrö i oljan, tillsätt resterande kryddor, rör runt och tillsätt 1 dl vatten.
    4. Småkoka några minuter. Smaka av med salt, socker och citronsaft
    5. Servera med ett gott bröd, lite sval lätt creme fraiche och en stor citronklyfta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben